eHealth

De RHOGO faciliteert het gebruik van eHealth en blended care door regionaal een contract af te sluiten met Minddistrict en ondersteuning te bieden aan de POH-GGZ bij het gebruik hiervan. Met het eHealth platform van Minddistrict kan de POH-GGZ de cliëntreis, van voorzorg tot nazorg, digitaal ondersteunen met een breed aanbod aan modules gericht op de hulpvraag van de cliënt.

Online zelfhulp

Naast modules die de POH-GGZ kan inzetten, kunnen patiënten van huisartsenpraktijken met een Minddistrict contract ook zelfstandig gebruikmaken van zelfhulpmodules via het zelfhulpplatform. Zelfhulp kan worden ingezet om lichte, veelvoorkomende klachten te verminderen. Denk hierbij aan modules over beter slapen, gezonder leven, minder drinken en oefenen met ontspannen. Het idee hierachter is dat patiënten vroegtijdig zelf aan de slag kunnen met hun lichte klachten. Zij krijgen handvatten om op eigen kracht weer in balans te komen. Patiënten kunnen zelf een account aanmaken en zelfhulpmodules volgen uit de zelfhulpcatalogus.

In de zelfhulpcatalogus start de cliënt altijd met een welkomstmodule die uitlegt wat de RHOGO doet en hoe de GGZ geborgd is binnen de huisartsenpraktijken. Uiteraard kan het voorkomen dat het niet zelfstandig lukt om weer in balans te komen. Binnen de module wordt dan geadviseerd om contact op te nemen met de huisarts. De POH-GGZ kan het account voor de zelfhulpmodules koppelen, indien zij in beeld komt. De welkomstmodule is overigens ook beschikbaar in de reguliere catalogus van Minddistrict en in te zetten als start van een traject mét de POH-GGZ.

Voorbeeldtekst en link voor op de website van de huisartsenpraktijk
Wij adviseren onderstaande tekst en link op de website van de huisartsenpraktijk te plaatsen, zodat patiënten het zelfhulpplatform zelfstandig kunnen vinden. Ook wanneer iemand contact opneemt met de praktijk en de klachten nog licht van aard zijn, kunt u hiernaar verwijzen. De RHOGO stelt ook visitekaartjes met QR-code naar het zelfhulpplatform beschikbaar. Deze kunnen meegegeven worden aan patiënten.

Als je een beetje uit balans bent geraakt en last hebt van bijvoorbeeld vermoeidheid, stress of slaapproblemen, dan hoef je niet altijd direct naar een praktijkondersteuner GGZ of een psycholoog. Met behulp van de zelfhulpmodules kun je eerst zelf aan de slag! Via onderstaande link maak je gratis een account aan op het zelfhulpplatform en krijg je toegang tot de zelfhulpcatalogus. We hopen uiteraard dat je hiermee weer in balans komt en zo niet, dan staat je huisarts voor je klaar.

Zelfhulpplatform

Wat zijn de kosten?

Zowel voor de patiënten als voor de huisartsenpraktijken zijn hier geen kosten aan verbonden. De kosten worden gedekt binnen het huidige contract tussen de RHOGO en Minddistrict.

Vragen over Minddistrict?

Neem contact op via minddistrict@rhogo.nl.

Suggesties?