IMIS Training Iris Huisman, longverpleegkundige en Jan-Willem van den Bos, longadviseur RHOGO

Organisatie
RHOGO
Datum
28 november 2023, 17:30u - 20:45u
Locatie
Steijnlaan 16, 1217 JS, Hilversum
Scholingsduur
2.5 uur
Accreditatiepunten
ja
Doelgroep
POH-S, Huisartsen

IMIS staat voor Inhalatie-Medicatie-Instructie-School.

IMIS wil voor alle beroepsgroepen de instructie van inhalatiemedicatie uniformiseren, optimaliseren en het maken van gezamenlijke werkafspraken in de regio rondom inhalatie instructie stimuleren.

Ongeacht waar de patiënt zijn/haar instructies krijgt, de uitleg moet altijd hetzelfde zijn. Dit verbetert het begrip en daarmee de inhalatietechniek van de patiënt. In de praktijk zien we verwarring bij de patiënt door de verschillende instructies voor hetzelfde medicament/toedieningsvorm. 

Door het aanbieden van inhalatieprotocollen die voor elke inhalator zijn opgemaakt, wordt eenduidigheid gewaarborgd. Deze protocollen worden jaarlijks geüpdatet naar de nieuwste ontwikkelingen en richtlijnen. De protocollen worden wetenschappelijk getoetst door de Rijksuniversiteit Groningen.

De training bevat een theoretisch en praktisch deel.

Deze scholing is kosteloos voor deelnemers aan de COPD keten. Voor overige deelnemers vragen wij een vergoeding van 50 euro. 

Start: 17.30 eten, start scholing 18.00-20.45

Deze scholing wordt verzorgd door Iris Huisman, longverpleegkundige Tergooi en Jan-Willem van den Bos, longadviseur RHOGO