Online 2 avonden Leefstijl interventies en medicatie afbouw bij Diabetes type 2

Organisatie
RHOGO
Datum
13 juni 2023, 19:00u - 20:30u
Locatie
Digitaal
Scholingsduur
1.5
Accreditatiepunten
3
Doelgroep
POH-S, Ketenpartners, Huisartsen

Meld je aan via de link onderaan deze tekst!!

Leefstijlinterventies en medicatieafbouw bij diabetes mellitus type 2.

Van Vereniging Arts en Leefstijl, met ondersteuning van het Diabetes Fonds

In deze scholing leer je hoe je leefstijladviezen gebruikt, wat wel en niet werkt bij patiënten met diabetes en hoe je een veilige medicatie afbouw bereikt. De scholing is gebaseerd op de handleiding ‘Afbouwen van medicatie bij diabetes type 2’ van Vereniging Arts en Leefstijl en o.a. Stichting Langerhans. De inhoud van deze handleiding komt uitgebreid aan bod tijdens deze scholing. Daarnaast is er praktische verdieping door middel van het oefenen met casuïstiek. Je past de opgedane kennis toe met behulp van patiëntcasussen, die samen worden besproken.

Onderwerpen die aan bod komen zijn koolhydraatbeperkte interventie, belangrijke in- en exclusiecriteria, het bespreekbaar maken van leefstijl met je patiënt, het stappenplan voor de afbouw van medicatie bij DM2 en andere interventies waarnaar verwezen kan worden.

Deze scholing wordt in twee delen gegeven waarvoor je je apart dient in te schrijven, er kan alleen worden deelgenomen aan deel 2 als deel 1 is bijgewoond.

Deze scholing wordt gegeven met ondersteuning van het Diabetes Fonds. Aan de start en het einde van de scholing worden enkele vragen gesteld voor onderzoek naar de effecten van deze scholing. Deelname is uiteraard vrijwillig en bij deelname krijg je na 3 maanden nog een korte vragenlijst opgestuurd.

Aanmelden via onderstaande link: let op meld je voor beide avonden op beide links aan!

Deel 1: 13 juni

https://www.artsenleefstijl.nl/show/plan/3687606932946137955/deel-1-leefstijlinterventies-en-medicatieafbouw-bij-diabetes-mellitus-type-2

 

Deel 2: 27 juni

https://www.artsenleefstijl.nl/show/plan/3687606967308235619/deel-2-leefstijlinterventies-en-medicatieafbouw-bij-diabetes-mellitus-type-2

Voor vragen: ketenzorg@rhogo.nl

Accreditatie: NVVPO, V&VN en ABAN, ADAP voor 3 punten

Deze scholing wordt speciaal voor onze zorggroep kosteloos aangeboden door Arts en Leefstjil.

Suggesties?