GGZ Zelfhulp via digitale voordeur

22 jun 2021
Algemeen GGZ

Inwoners van de regio Gooi- en Vechtstreek kunnen vanaf heden zelfstandig gebruikmaken van een aantal zelfhulpmodules in Minddistrict via een zelfhulpplatform. Zelfhulp kan worden ingezet om lichte, veelvoorkomende klachten te verminderen. Denk hierbij aan modules over beter slapen, gezonder leven, minder drinken en oefenen met ontspannen. Het idee hier achter is dat inwoners vroegtijdig zelf aan de slag kunnen met hun lichte klachten. Zij krijgen handvatten om op eigen kracht weer in balans te komen. Inwoners kunnen zelf een account aanmaken en modules volgen uit de zelfhulpcatalogus.

In de zelfhulpcatalogus start de cliënt altijd met een welkomstmodule waarin wordt uitgelegd wat de RHOGO doet en hoe de GGZ geborgd is in de huisartsenpraktijken. Want uiteraard kan het voorkomen dat het niet zelfstandig lukt om weer in balans te komen. Binnen deze module wordt dan geadviseerd om contact op te nemen met de huisarts. De POH-GGZ kan het account voor de zelfhulpmodules koppelen indien zij in beeld komt. De welkomstmodule is overigens vanaf nu ook beschikbaar in de reguliere catalogus van Minddistrict en in te zetten als start van een traject mét de POH-GGZ.

 

Voorbeeldtekst en link voor op de website van de huisartsenpraktijk

Onderstaande tekst en link kan op de website van de huisartsenpraktijk geplaatst worden, zodat uw patiënten het zelfhulpplatform zelfstandig kunnen vinden. Ook wanneer iemand contact opneemt met de huisarts maar de klachten nog licht van aard zijn, kan de huisarts hiernaar verwijzen. Het is handig dit op de website van de praktijk te zetten. Zo kunnen patiënten dit zelf vinden en je kunt hen hierop wijzen.

Als je een beetje uit balans bent geraakt en last hebt van bijvoorbeeld vermoeidheid, stress of slaapproblemen, dan hoef je niet altijd direct naar een praktijkondersteuner GGZ of een psycholoog. Met behulp van de zelfhulpmodules kun je eerst zelf aan de slag! Via onderstaande link kun je gratis een account aanmaken op het zelfhulpplatform en krijg je toegang tot de zelfhulpcatalogus. We hopen uiteraard dat je hiermee weer in balans kunt komen en zo niet, dan staat je huisarts voor je klaar.  

Digitale voordeur

Doelgroep
Patiënten met lichte, veelvoorkomende psychische klachten, die u als huisarts niet (direct) naar de POH-GGZ wilt verwijzen of die dat zelf (nog) niet willen.

Wat zijn de kosten?

Zowel voor de inwoners als voor de huisartsenpraktijken zijn hier geen kosten aan verbonden! De kosten worden gedekt binnen het huidige contract tussen de RHOGO en Minddistrict.

Vragen?

Neem contact op via minddistrict@rhogo.nl.