Stap 1: Identiteit & visievorming

Een verandering begint bij stap 1: het het bepalen van je persoonlijke waarden en drijfveren: je bepaalt je eigen identiteit.  

  • De eerstelijn van de toekomst: hoe ziet deze eruit voor mij?
  • Wat zie ik, wat hoor ik? Wat zeggen patiënten?
  • Hoe wil ik omgaan met de mogelijkheden van mijn patiënten?
  • Wat hoop ik?
  • Waar zet ik mijn eigen mogelijkheden goed in? Hoe werk ik gezond?
  • Hoe doe ik dat samen?

Vanuit deze persoonlijke identiteit kun je aan de slag met stap 2: de visie op zorg voor jouw praktijk of samenwerkingsverband. 

Wat biedt de RHOGO?
De RHOGO kan huisartsenpraktijken begeleiden bij het formuleren van hun identiteit en visie op zorg.  Pas dán kun je gericht kiezen voor implementatie van een tool die bij je past en die ingebed kan worden in de visie en doelstellingen van de praktijk. Met een tool alleen ben je er namelijk niet!

Tijdens een praktijkbezoek/adviesgesprek bekijken we samen met de huisarts waar precies behoefte aan is: een sparringpartner die je af en toe kunt bellen, een aantal adviesgesprekken, een training voor de huisarts en POH's of een uitgebreider 'Coaching on the job' traject.  In gezamenlijkheid kijken we naar de (financiële) mogelijkheden. Samen met Raedelijn en andere coaches in onze portefeuille, begeleiden we de praktijk graag tijdens de (eerste stappen naar) verandering.  

Wil je meer informatie en/of een adviesgesprek inplannen? 
Neem dan contact op met de RHOGO. Contactpersoon: Mariska Rietman, manager Services, via 035 203 16 68 of rietman@rhogo.nl