Samen: zorg voor de toekomst

De relatie tussen patiënt en zorgprofessional verandert: patiënten nemen meer eigen regie en zorgverleners hebben vaker een coachende rol. Patiënt en zorgverlener werken én leren samen. Deze krachtige samenwerking komt tot stand door de expertise van de professional en de mogelijkheden van de patiënt.

De RHOGO stimuleert en ondersteunt deze verandering naar een meer persoonsgerichte manier van werken in combinatie met innovatie. Het begint met een ontdekkingstocht: Wat drijft ons, welke visie delen we en waarom doen we de dingen die we doen? Hoe ziet de huisartsenzorg van de toekomst eruit? Door samen en persoonsgericht te werk te gaan heb jij als professional meer werkplezier, en de patiënt meer eigen regie. Daar gaan we voor!

Maar wat houdt bovenstaande precies in?
Wat betekent het voor jou als zorgprofessional en voor je patiënten?
En hoe pas je het toe in de waan van de dag?

Een kant en klaar antwoord op deze vragen is er niet. Er zijn wel veel voorbeelden. Op deze pagina delen we tools en voorbeelden uit het land van professionals, praktijken of patiënten die door een innovatieve en persoonsgerichte manier van werken meer werkplezier ervaren.

De RHOGO kan huisartsenpraktijken begeleiden bij het formuleren van hun identiteit en visie op zorg.  Pas dán kun je gericht kiezen voor implementatie van een tool die bij je past en die ingebed kan worden in de visie en doelstellingen van de praktijk. Met een tool alleen ben je er namelijk niet! Wil je meer informatie over dit project of wil je aan de slag met de tools? Neem dan contact op met Mariska Rietman, manager Services, via 035 203 16 68 of rietman@rhogo.nl