Terugkijk video ‘acute onderste luchtweginfecties en -problemen van baby tot peuter’

22 nov 2021

(RSV) bronchiolitis, viraal piepen, viraal/bacterieel onderste luchtweginfecties

Als huisartsen zien jullie heel veel kinderen met hoestklachten, snotneuzen en benauwdheid. Om ons als regio goed voor te bereiden op de komende maanden willen wij graag met jullie in gesprek over het volgende: Welke groep heeft mogelijk ziekenhuiszorg nodig? Hoe differentieer je tussen de verschillende ziektebeelden? Wat is het “normale patroon” per ziektebeeld en per leeftijdscategorie? Is intrekkingen altijd een red flag? Wat kan jezelf doen? Wat doen wij in het ziekenhuis? Kortom praktische tips die je meeneemt naar de dagelijks praktijk. Onderwerpen en vragen die aan bod zijn gekomen tijdens het huisartsenwebinar ‘acute onderste luchtweginfecties en -problemen van baby tot peuter’ van 11 november jl.

Speciaal voor die huisartsen die hier geïnteresserd in zijn maar helaas verhinderd waren, is er een video om terug te kijken. Een belangrijk en actueel onderwerp, met name omdat we deze herfst en de komende wintermaanden een forse toename verwachten van kinderen met onderste luchtwegklachten ten gevolge van verminderde immuniteit.

Het webinar kan je terugkijken op de website van Tergooi MC: https://www.tergooi.nl/huisartsenwebinar-acute-onderste-luchtweginfecties/

Mocht je na het terugkijken van de video nog vragen hebben dan kun je terecht bij betrokken kinderarts Carole Lasham en collega kinderlongarts Caroline Kosterink-Brackel of bij huisarts Florine Bennebroek Gravenhorst: https://praktijkbgw.uwartsonline.nl/medewerkers/.